Utbildningen är anpassad för sjukvårdens och äldreomsorgens avdelningskök. Lär dig hantera farorna och hygienrutinerna. 

Kursinnehåll:

  • Matens hållbarhet och egenskaper
  • Matens mikrobiologi
  • Matförgiftningar – orsaker och åtgärder
  • Listeria
  • Andra faror i maten
  • Regler och riktlinjer för livsmedelshygien
  • Mathanteringen på avdelningen
  • Vi skräddarsyr våra egna rutiner

Kurslängd: Inklusive utformning av egna rutiner är kursen en heldag. Om ni redan har färdiga rutiner kan ni välja de kursdelar ni behöver.

Kursmaterial: Varje deltagare får ”Bra mat i äldreomsorgen – omsorgspersonal/meny och mat” från Livsmedelsverket samt ett häfte med instruktion och underlag för att tillsammans arbeta fram avdelningens egna rutiner för livsmedelshygien.

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 0706-43 54 43